Jelenlegi hely

A Szeretet Ünnepe

Karácsony Szilágysomlyón és környékén

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Karácsony alkalmából különlegesen szép, színes ünnepi műsorok és zenei szolgálatok követték egymást Szilágysomlyón, illetve környékén. Nagyon örülök, hogy ezek jelentős részébe én is bekapcsolódhattam tehetséges zenész tanítványaimmal, a helyi cserkészcsapattal és a római katolikus kórussal együtt.
Legapróbb tanítványaimmal és Kuglis Gábor Levente plébánossalKözönségünk a Közösségi HázbanGitáros tanítványommal, Szűcs AnnávalSzínielőadás a Közösségi Házban

December 23-án az Erdei János által vezetett 16. sz. Báthory István cserkészcsapattal a bagosi Idősek Otthonában teljesítettünk szolgálatot. Olyan embereknek kedveskedtünk zenei műsorral, akiket már az ünnepek idejére sem vitt haza a családjuk. Megható volt látni, milyen érdeklődéssel, örömmel és hálával hallgattak bennünket.

December 24-én délután útjukra indultak a Józsa Nándor Lóránd által felkészített Betlehemes csapatok, majd tanítványaimmal az éjféli mise előtt szolgáltunk, végül pedig szentmise közben az Orosz Zoltán vezetése alá tartozó, Báthory István római katolikus kórussal tettük különlegessé a hangulatot ezen a gyönyörű estén. 

      

December 25-én délelőtt ismét énekelt kórusunk, majd délután egy olyan rendezvényre vártuk az érdeklődőket, amilyen eddig még nem volt Szilágysomlyón. Kuglis Gábor Levente plébános egy modern darabot tanított be a hittanos gyerekeknek, én pedig 8 különböző hangszerelésű zeneszámra készítettem fel tanítványaimat. A színdarab és a zene csodálatos egységgé vált a próbák során, majd előadásával elnyerte a több mint 150 fős közönség tetszését is. Műsorunk után minden gyermek ajándékcsomagot kapott, melyet a plébániára érkezett cipősdoboz akcióból valósítottunk meg.