Jelenlegi hely

Szilágysági Gyerek Vagyok

Szilágysomlyói sikerek a regionális népdalvetélkedőn

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Immár 28. alkalommal rendezték meg a Szilágysági Gyerek Vagyok Népdalvetélkedőt a térségben élő gyermekek és fiatalok számára. Ezen a megmérettetésen kiemelt sikerrel képviseltük Szilágysomlyót népi énekes tanítványaimmal együtt.
Vig-Szabó Andrea, főszervezőKözös ének a résztvevőkkelÉn, Garamvölgyi Anett a megnyitón zenélekFelkészítő tanári emléklapom

2018. május 30-án összesen 75 gyermek és fiatal, hat kategóriában mérhette össze énekes és hangszeres tudását. A verseny két helyszínen zajlott: a szilágyperecseni Kultúrotthon és a Polgármesteri hivatal dísztermeiben, 3-3 főből álló szakmai zsűri előtt. Összesen 5 tanítványom vett részt a megmérettetésen: Dobai Xavér (előkészítő), Bákai Dominik (1.osztály), Kovács Kitty (1.osztály), Kulcsár Cintia (5.osztály) és Tőtős Petra (5.osztály). Egytől-egyig mindegyikükre nagyon büszke vagyok. Az első kategóriában Xavér 1. díjat, a másodikban Dominik dicséretet, a negyedikben Cinita 1. díjat nyert. Szeretettel gratulálok Nekik!

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy idén a mezőny egyik felében felkészítő tanárként, a másikban pedig zsűritagként vállalhattam szerepet. Az élménydús vetélkedő megszervezéséért köszönet illeti Vig-Szabó Andreát, Vig-Szabó Leventét és munkatársaikat. Szívből kívánom, hogy a hasonló alkalmaknak hála egyre többen kapjanak kedvet az énekléshez, ezen belül is saját népdalaik tanulásához és továbbadásához.