Jelenlegi hely

Szüreti Mulatság Bécsben

/ Keller Rita /
keller.rita képe
2015.október 3-án, szombaton este 17:00 órai kezdettel Az Ausztriai Független Magyar Kultúregyesületek Csúcsszervezete Szüreti Mulatságot rendezett a bécsi Rothneusidelerhof vendéglőben.
Windhager Helmut és Kilyénfalvi Gábot köszöntője.A vajdasági Karaván Ensemble együttes.  Délibáb táncbemutató: délalföldiRothneusidelerhof vendéglő

A csúcsszervezet elnöke, Steip Ferenc távollétében a vendégeket az elnökhelyettes,  Helmut Windhager köszöntötte. A köszöntő után az est és a mulatság hangulatát  Kilyénfalvi Gábor vezetésével a Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibáb néptánccsoportjának fergeteges táncbemutatója alapozta meg.

A tánccsoport két koreográfiával készült, először palatkai táncokat, majd  délalföldi táncokat mutattak be nagy sikerrel. Így az egyre növekvő létszámú közönségnek is hamar megjött a kedve a táncoláshoz, a táncbemutató után a vajdasági Karaván Ensemble együttes közreműködésével kezdetét vette a mulatság. A zenekar késő éjszakáig fáradhatatlanul muzsikált a körülbelül 120 vendégnek.

A rendezvény fénypontja a Rust Borakadémiát képviselő Botlo Miklós Sommelier (borszakértő) borbemutatója volt, ami Burgenlandtól indulva, Sopronon keresztül az Alföldön át egészen Tokajig vezetett. A lenyűgöző bemutató után lehetőség volt a borkóstolásra is, majd folytatódott a szüreti mulatság, ahol egészen hajnali fél négyig mulattak és táncoltak a vendégek. A hangulat és a zene kifogástalan volt, a Rothneusidelerhof vendéglő pedig több mint száz vendéget látott el étellel, itallal egész éjjel, a zenekar a mulatság végéig húzta a talpalávalót.