Jelenlegi hely

Társas-játékos délután Zselízen

/ Bíró Bernadett /
biro.bernadett képe
Hosszú kimaradás után újra sor került a fiatalok körében a társasjátékok délutánjára. Október 12-én a Csemadok Házban gyűltek össze a játszani vágyók a Zselízi Alapiskola tanulóiból, akiket előző hetekben Kaszmán Zoltánmagyar szakos tanár tájékoztatott erről a lehetőségről.

A résztvevők magukkal hozták kedvenc társasjátékukat. Volt köztük póker, scrable, ördöglakat készlet, fejtörők tucatjai, de az ismert TV-műsor, a Szerencsejáték változata is. Először mindenki a maga társaságával ült le játszani és próbáltak ki még számukra ismeretlen játékot.

Hamar keveredtek a csoportok, hisz sokan új játéra voltak kíváncsiak, így azokhoz társultak, akik gyakorlottak az érdekelt társasban. Beszélgetés közben jobban megismerték egymást. Azt is megtapasztalhattuk, hogy nem volt szükségünk négy asztalra, mivel mindenki egy köré gyűlt össze.

A délután záróakkordjaként a megjelent fiúk póker játszmáinak voltunk szemtanúi. Ők előszeretettel osztották meg tudásukat a szabályokról, érdekességekről és taktikákról. Örömmel egyeztünk meg abban, hogy ennek a programnak legyen folytatása.