Jelenlegi hely

Tavaszi vigadalom Magyarlapádon

Ismét megrendezték a háromnapos magyarlapádi hétvégét

/ Hajdara-Herczeg Hajnalka /
hajdara.herczeg.hajnalka képe
Immár kilencedik alkalommal rendeztük meg a disznóvágással, kulturális programmal és kirándulással összefűzött "Tavaszi vigadalom" hétvégét - 2019. április 27-29. között.
A gyulafehérvári várbanAki bírta, az még Fugadra túrázott az utolsó napA lelkes csapatGyulafehérváron

A pénteken este és szombat délelőtt érkező vendégeket bevezettük a klasszikus magyarlapádi feldolgozású disznóvágás rejtelmeibe, amelynek készítményeit a teljes hétvége folyamán élvezhettünk kolbász, májas (májkrém), töltött káposzta és egyéb formákban. Ugyanezen este a magyarlapádi Törökbúza és Gyöngypárta Táncegyüttes egy rövid műsorral kedveskedett a vendégeknek, néptánc-, valamint népdaltanítással egyetemben.

Vasárnap az ide látogatók egy maroknyi csapatával ellátogattunk a gyulafehérvári várba, a parasztházairól híres, az UNESCO világörökség javaslati listáján számontartott Torockóra, valamint körbejártuk a falu utcáit is, izgalmas ismereteket átadva számukra a falu életéről, rendszeréről.

A hétfőre átnyúló magyarlapádi hétvégét báró Bánffy Farkas fugadi birtokán zártuk. A helyszínt gyalogszerrel közelítettünk meg a dombokon át (körülbelül egy órás túrával), majd muzsikával, piknikezéssel és a birtokon lévő kastély megtekintésével tettük izgalmassá az addig is felejthetetlen programsorozatot.