Jelenlegi hely

Így tedd rá!

Népi játékok a szórványban

/ Lovász Dénes /
lovasz.denes képe
A máramarosszigeti Leőwey Klára Elméleti Líceum előkészítő osztályos tanulói is részt vettek október elején az Így tedd rá! által szervezett, a magyar népi játék napjához kapcsolódó pályázaton.
KörBújj, bújj zöldágUgrálásUgróiskola

A 2017/2018-as Petőfi Programban, a fogadószervezetem és az iskola közötti együttműködésnek köszönhetően az 1-4. osztályos tánccsoportjaim mellett, az előkészítő osztályban és az óvodai csoportokban az idei évtől Lovász Zsófia viszi tovább a tavalyi csoportjaimat. Ebben az évben mind az óvodai, mind az előkészítő osztályos csoportok az Így tedd rá! eszközeivel és módszertana alapján sajátítják el a népi játékokat és mondókákat.

„Jelenleg előkészítő osztályom van (6 évesek), akikkel igyekszem megszerettetni a magyar népmeséket, népi játékokat. Mindig is fontosnak tartottam a hagyományőrzést. Szükséges, hogy a helyi magyar emberek, magyar gyermekek visszataláljanak gyökereikhez, hiszen csak így maradhatunk meg magyarnak a szórványban. Már régóta figyeltem az „Így tedd rá!” nevű oldalt, és a népi játék napjához kapcsolódó pályázati felhívás azonnal megtetszett, tudtam, hogy jelentkezni fogunk rá.” – mondta Fekete Anita, tanítónő.