Jelenlegi hely

"Tedd szebbé a Karácsonyt!" Jótékonysági est Medgyesen

/ Varga Emese Anna /
varga.emese képe
2015. decemberében, advent negyedik vasárnapja előtt egy meghitt rendezvényen vehetett részt Medgyes és környékén élő magyar közösség. A Medgyesi MADISZ, a Szeben megyei RMDSZ és a Báthory István Általános Iskola szervezésében jótékonysági estre került sor Medgyesen, mely ünnepségen összegyűlt pénzt a szervezők az Adolf Kolping gyermekotthon lakóinak ajánlották.
Karácsonyi Jótékonysági est MedgyesenKarácsonyi Jótékonysági est MedgyesenKarácsonyi Jótékonysági est MedgyesenKarácsonyi Jótékonysági est Medgyesen

 

A hagyományteremtő karácsonyi ünnepség keretein belül a Báthory István Általános Iskola diákjai és a település magyar tagozatos óvodásai műsorukkal színpadra varázsolták az ünnep örömét és a Karácsony szellemét. Karácsonyi témájú táncokkal, betlehemezéssel és közös énekkel készültek a gyermekek, és vendégként a szovátai Szent József gyermekotthon kórusa is színpadra lépett.

A meghitt ünnepi műsor mellett, a Karácsonyi Vásáron a gyerekek és a Medgyesi MADISZ önkéntesei által készített ajándékokat, karácsonyi díszeket, apróságokat vásárolhatták meg az érdeklődők. Az ajándékokból összegyűlt pénzzel, valamint az ünnepségen összegyűlt adományokkal az Adolf Kolping Gyermekotthon bentlakóit támogatjuk. 

A Medgyesi MADISZ elnöke, Balázs Botond beszédében felkérte a jelenlévőket, hogy amennyiben tudnak, segítsék az gyermekotthon lakóit. Elmondta, hogy a nyár vége óta az ifjúsági szervezet aktívan részt vállal az Adolf Kolping gyermekotthon beindításának munkálataiban. Elmondta még, hogy „ Az eddigiekben gyomlálástól, bútorcipelésig ott voltunk, délutánonként egy kis időt szenteltünk a gyerekekre, együtt játszottunk, és elértük azt, hogy a mindennapi kenyeret ingyen kapják. Az elkövetkezőkben szükség lesz a medgyesi magyarok segítségére. Csodálatos gyerekek vannak itt, és csak közösen tudjuk megadni nekik azt, amit mások alapszükségleteknek tekintenek."

Köszönjük szépen a színvonalas előadásokat, és köszönjük mindazoknak, akik adományaikkal az ünnep szépségéhez hozzájárultak!