Jelenlegi hely

Teltház a Hazajáró közönségtalálkozón

Felvidéken is megalakult a Hazajáró Barkósági Turista Közösség

/ Fábián Zoltán /
fabian.zoltan képe
A Magyar Közösségi Házban rendezték meg a közmédiában is nagy népszerűségnek örvendő Hazajáró műsor teltházas közönségtalálkozóját Gömörpéterfalán. A 13 éve működő hiánypótló sorozat fő alappilére a Kárpát-medencei magyar közösségek bemutatása.
Hazajáró közönségtalálkozóHazajáró közönségtalálkozóHazajáró közönségtalálkozóHazajáró közönségtalálkozó

A műsor két főszereplője Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor, hétről-hétre beutazza a Kárpát-medence varázslatos tájait, hogy megismerje és bemutassa tágabb hazánk természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

A Hazajáró Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, hol kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során.

A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig, megannyi magyar emlék kíséri soha véget nem érő útját.

Az eseményen olyan, a képernyők mögött zajló történetek is elhangoztak, amelyek a közel fél órás műsoridőbe nem mindig férnek bele.

Oszkárék elbeszélései között egyaránt voltak meredek és vicces sztorik is. A közönség nagyon élvezte a közel két órás előadást.