Jelenlegi hely

Tematikus programsorozat indult gyerekeknek Szarajevóban

Mostantól többet lehetnek együtt a magyar gyermekek

/ Fülöp Dóra /
fulop.dora képe
Az elmúlt évek nagy álma válhatott valóra a HUM Magyar Polgárok Egyesülete számára, amikor november 26-án elkezdődtek a gyermek-összejövetelek az egyesület lakásában.
közös meseÉpül a farmFarmépítés

Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy nemzeti identitásunk megőrzésének, örökségünk továbbadásának egyetlen módja, ha a fiatalabb korosztály is megtanulja sajátjaként kezelni a magyar tradíciókat, illetve a magyar nyelvet.

A Szarajevóban élő csekély lélekszámú gyermekközösségnek mindezidáig sajnos nem volt lehetősége élvezni a magyar közösséget, hiszen a kicsik saját mikroközösségükön kívül nem igazán, vagy csak elvétve találkoztak más magyar gyermekekkel. Mivel itt tartózkodásom során mind az itt élő, mind a jelenleg itt dolgozó családok némelyikét volt lehetőségem megismerni, hamarosan megszületett a közös játék ötlete.

 

„Gyereknek gyerek a barátja” címszóval útjára indítottunk tehát egy olyan programsorozatot, melyben a kicsiknek lehetőségük van együtt játszani, így azok a gyermekek is megélhetik a magyarságukat, akik életük nagy részét kizárólag helyi társaik társaságában töltik.

Az első összejövetelre szombaton került sor, a gyerekek hamar megtalálták a hangot egymással, és jó hangulatban zárult a találkozó.

A szülők rugalmasságának és akaratának köszönhetően a jövőben nagy valószínűséggel sikerül majd újabb és újabb játékokkal meglepni a gyerekeket.