Jelenlegi hely

Tisztújító közgyűlés a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségben

/ Szabó Bernadette /
szabo.bernadette képe
Nagy esemény zajlott az elmúlt hétvégén a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségben: tisztújító közgyűlést tartottak február 23-án, Muzslyán.
Sütiverseny díjazottjaiTáncházKözgyűlésMeglepetés pulcsik

Péntek estefele gyülekeztek az Emmausz Kollégiumba a közgyűlés résztvevői. A gyűlés napját megelőző közös esti program a szövetségben már hagyományként van jelen. A találkozások, kötetlen beszélgetések és ízletes vacsora után a Sütisütő verseny következett. Otthon készített finomságok kerültek terítékre, amelyekből bőségesen jutott mindenkinek. A zsűrinek nehéz dolga volt, de csak született eredmény. A díjazás és részvételi jelvény kiosztása után táncház várta az érdeklődőket. Ösztöndíjas társam, Izsák Zoltán vezette a táncházat, ő látott el minket módszertani tanácsokkal, segítője, Mitru Barbara volt, aki szintén Petőfi Sándor ösztöndíjas a Vajdaságban. Csakhamar jó hangulat kerekedett a felcsíki dallamokra, játékokra. A lassú, alaplépéseket felváltotta a friss, azaz a gyors csárdás, körtánc és cepper. Éjfél körül zártuk a táncházat és tértünk nyugovóra.

Szombat reggel a magyar cserkészet gyökereinél róttuk le tiszteletünk. Megkoszorúztuk a nagybecskereki templom falára helyezett emléktáblát, amely Klárik László piarista gimnáziumi tanár meghatározó és egyben megalapozó munkásságát hirdeti. A közgyűlés Muzslyán folytatódott, amelyen a csapatvezetők, a négy körzet megbízottjai vagy vezetői, az elnökségi tagok és aktív cserkészvezetők vettek részt. A tevékenységi beszámolók, szakmai beszámolók, éves programtervek, vezetőképzés, jubileumi év, kitüntetések, szabályzatok, stratégiai tervek, új segédtisztek és tisztek képesítéskiosztása napirendi pontok mellett, a tisztújítás volt az egyik legmeghatározóbb esemény a nap folyamán. A szövetség új elnöke Gabona Ferenc, a muzslyai 1-es számú Sík Sándor cserkészcsapat tagja, alelnöke Farkas Zsuzsanna a szabadkai 52-es számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat tagja és az új mozgalmi vezetője Magyar Dániel, a temerini 14-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat tagja. Gratulálunk nekik, az előttük álló feladatokhoz erőt, kitartást kívánunk és cserkésztestvéri segítőkezünk nyújtjuk.