Jelenlegi hely

Töklámpás est a cserkészekkel

/ Barna György /
barna.gyorgy képe
Töklámpás faragás, játék, meglepetés meseerdő, hatalmas tábortűz, gyerekek, felnőttek, cserkészek. Címszavakban így lehetne összefoglalni a dévai 55. sz. Kőműves Kelemen Cserkészcsapat rendezvényét, melyekre kicsiket-nagyokat, szülőket egyaránt tárt karokkal vártak a szervezők.

Az este a kisebb-nagyobb narancssárga tökök mosásával, vágásával, valamint kanalazásával indult, majd elkezdődött a különböző félelmetes és vicces minták kifaragása. Mindenkinek jutott bőven, így saját elképzelése szerint fúrt, faragott a népes társaság. Már sötét volt, mire a munka véget ért, de a meggyújtott töklámpák fényénél sikerült mindenkinek elkészíteni a saját lámpását.

Ezután jött csak az igazán nagy meglepetés, hiszen a kisebbek végigmehettek a Jégkorszak című film főhőseivel benépesített meseerdőn. Itt különböző ügyességi megpróbáltatásokon, valamint bátorságot igénylő feladatokon kellett túljutniuk, melyeket mind a nagy Mammut horda tagjai állomásonként készítettek elő. Diego a kardfogú tigris, Sid a lajhár, Manfréd a családfő mammut, Ellie, Ropsz, Edi és Barack is mind megelevenedtek a töklámpások világította Szent Antal ház udvarán.

Az akadályokat sikeresen vette a csapat összes tagja, így az utolsó állomás maga a megérdemelt jutalom, a tábortűz volt, mely a Magyar Ház udvarán, cserkészies szakértelemmel volt megrakva, majd meggyújtva. A hatalmas lángok körül játékok, különböző énekek valamint táncok is előkerültek a cserkészek tarsolyából. A tábortűz végén a szülök, gyerekek, cserkészek együtt, egymást segítve játszottak, énekeltek. Az este még egy meglepetést tartogatott, hiszen Daradics János csapatparancsnok átnyújtotta Erdős Amálinak, Lengyel Máriának és László Tamásnak a segédőrsvezetői képesítést jelző csíkokat. Ima, eligazítás valamint a töklámpások összegyűjtése következett. Búcsúzóul pedig elkiabáltuk a csapat csatakiáltását, és a Magyar ház udvarán még lehet most is visszhangzik a vége: vár-vár-vár, Déva Vár!