Jelenlegi hely

3 Torda találkozója

Sikeres 22. Tordai Művelődési Napok

/ Orosz Olívia /
orosz.olivia képe
Az idén 22. alkalommal szervezték meg a Tordai Művelődési Napokat, bizonyítva továbbra is a tordai kis közösség összefogását, erejét. A rendezvény célja továbbra is a helyi kultúra és hagyományok bemutatása.
Tordai Napok

A rendezvény az idei évtől kezdve a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt regionális rendezvénye is egyúttal, amely bizonyítja azt is, hogy mások is felfigyeltek a rendezvény szórványban betöltött szerepére, és jelentőségére.

Az ünnepi megnyitóra ezúttal is a magyar kultúra napja alkalmából, január 20-án került sor. Az ünnepi megnyitó után következtek a különböző programok. A nagybecskereki Madách Amatőr Színház rendszeres vendégszereplője a rendezvénynek. A Magyar Szó és a Magvető élőújsága nélkül sem múlnak már el a TMN. 2024. március 2-án, kilenc év kihagyása után, újból megszerveztük a Bánáti estet, amelynek célja az volt, hogy megmutassa a szórványban tevékenykedő magyar művelődési egyesületek munkáját.

A Tordai művelődési Napok nem múlhatnak el a három Kárpát-medencei Torda találkozója nélkül sem. Az idén a három Torda küldöttsége március 15-17 között találkozott, és nem maradt el a tordaiak, illetve az elszármazottak közös Tordai estje sem március 16-án.

Volt ezeken kívül vadászbál a helybeli Szent Hubert Vadászegyesület szervezésében, Valentin-napi buli a szintén helybeli Ifjúsági Klub szervezésében, de a helyi Motoros Klub is bekapcsolódott a programokba, és első alkalommal megszervezte a motorosok téli találkozóját. Volt bábelőadás is az óvodások részére az adai Bohóc Jancsi Egyesület vendégszereplésével. A farsang ideje alatt a Petőfi Sándor ME-vel első alkalommal szerveztük meg a gyerekek számára a farsangi kézműves foglalkozást és az első maszkversenyt is.

Ismét bebizonyosodott tehát, hogy ez a kis közösség továbbra is tud nagy dolgokat csinálni, amely által ez a rendezvény az egész vajdasági magyarság egyik legrangosabb rendezvénye lett.