Jelenlegi hely

Új iskolabusszal kezdődik a tanévet Medgyesen

/ Töttösi Gergő /
tottosi.gergo képe
Nagy meglepetés érte még a tavasz folyamán a Báthory István Általános Iskola alapítványát. Kérelmükben megfogalmazott céljaik alapján a magyar Szerencsejáték Zrt. úgy határozott, hogy anyagilag jelentős mértékben támogatja egy új kisbusz megvásárlását.
Autóbusz 2Autóbusz 3Autóbusz 4

A korábban összegyűlt saját forrással, valamint a kapott felajánlással az alapítvány megvásárolhatott egy mindössze néhány éves Mercedes típusú kisbuszt. Medgyesen a Pro Schola Mediensis alapítvány működteti azt az ingyenes iskolabusz hálózatot, melynek segítségével mind a medgyesi, mind a környék magyar lakta falvaiban élő gyerekek napi szinten tudnak a megye egyetlen magyar nyelvű intézményében tanulni. Az alapítvány tevékenysége elengedhetetlen ahhoz, hogy a közösség a jövőben is fennma­radjon ezen a területen. Az utóbbi időben a rendelke­zésre álló járművek állapota jelentős mértékben leromlott, egy pedig teljes mértékben használhatatlanná vált. A most megvásárolt új kisbusszal biztosítják részben, hogy a gyerekek naponta eljussanak az iskolába, részben pedig verse­nyekre és kirándulásokra is.

„Nehéz lenne szavakba önteni, mekkora segítség ez számunkra. Régóta megoldhatatlan problémát jelentett az autóbuszok állapota, az pedig, hogy ilyen szinten sikerült orvosolnunk a helyzetet, még most is kicsit felfoghatatlan számomra. Hatalmas mértékű segítség ez nekünk, amiért nem tudok eléggé hálás lenni a támogatás döntéshozói felé!” - fogal­mazott Pocan Ildikó, a Pro Schola Mediensis alapítvány elnök asszonya.

A Szeben megyei magyar közösség ezúton is szeretné megköszönni a segítséget, melyet a Szerencsejáték Zrt. nyújtott!