Jelenlegi hely

Újra cserkészkedhetnek a szlatinaiak

/ Aranyos Dominika Fanni /
aranyos.dominika képe
Nagyon örülök, hogy újraindult a cserkészet a településen, ugyanis több éve már, hogy nincs olyan ember, aki foglalkozna a gyerekekkel e téren. Én pedig nagyon élvezem a közös munkát, és a gyerekek is szívesen járnak órákra, melyre folyamatosan jelentkeznek az iskolások.
Czébely József megtartja az első foglalkozástMunkácson, búrkalapbanA kerékpáros túra végállomásán, Gyertyánligeten, a borkútnálHazafelé úton megálltunk egy rövid pihenő erejéig Nagybocskón

Novemberben nálunk jártak Viski Bicskások, hogy bemutassák és népszerűsítsék a cserkészetet a diákok körében. Amint megláttam a zöld nyakkendőket és a sok kiscserkészt, felcsillant a szemem, ugyanis tíz éve cserkészkedtem utoljára, de sajnos a próbáig nem jutottam el rajtam kívülálló okok miatt. Most viszont kihasználtam a lehetőséget s decemberben csatlakoztam a viski 8. számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapathoz, és egy rövid toborzás után február 18-án megtartottuk első nyitófoglalkozásunkat a Bolyai János Középiskolában, ahol megismerkedhettek a gyerekek a cserkészet kezdeteivel, történetével, valamint általánosságban információt kaptak arról, miről is szól ez a mozgalom - mindez Czébely József vezetésével történt.

Ezt megelőzően részt vettem Munkácson egy cserkész találkozón, ahol bepillantást nyerhettem a kárpátaljai cserkészek életébe, mindennapjaiba, illetve a munkával járó örömöket és nehézségeket is egyaránt megismerhettem.

Azóta folyamatosan készítem a gyerekeket első próbájukra – sokat játszunk, igyekszünk minél többet a szabadban lenni. Most, hogy jön a jó idő, március 20-ra kerékpártúrát szerveztem a gyerekeknek. Az előkészületek során több mint tízen jelentkeztek, de az indulásra végül csak öten gyűltünk össze: Leorgyán Eszter 11. osztályos, Fodor Norbert 6. osztályos, Munkácsi György 9. osztályos tanuló, illetve Nazarovych Zsolt, tavaly végzett Bolyais. Az Aknaszlatinától 27 km-re fekvő Gyertyánligetet tűztük ki célállomásnak, s mikor odaértünk, elfogyasztottuk a szendvicseinket, ittunk a hegyből csordogáló borkút vizéből, melyből haza is vittünk, majd egy közös játék után megtettük a visszautat. Nem volt könnyű dolgunk a Kárpátok emelkedői végett, de a legkisebb kerékpáros is hősiesen teljesítette a távot.

A foglalkozásokra több olyan gyerek is jár, akik már vagy befejezték a tanulmányaikat, vagy végzősök. Ők is szeretnék letenni a próbát, hogy ha én már nem leszek, tudják folytatni megkezdett munkámat.

Nagyon örülök, hogy újraindult a cserkészet a településen, ugyanis több éve már, hogy nincs olyan ember, aki foglalkozna a gyerekekkel. Én pedig nagyon élvezem a közös munkát, és a gyerekek is szívesen járnak órákra, melyre folyamatosan jelentkeznek az iskolások.