Jelenlegi hely

Újra Ringató Szilágysomlyón

Szülők és kicsinyeik örömére

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Kedves zenésztársam és barátnőm, Benyó-Korcsmáros Réka ismét Szilágysomlyóra utazott, hogy Ringató foglalkozást tartson a fiatal családosok számára.
Foglalkozás Benyó-Korcsmáros Réka vezetésévelAnya és fia játék közbenRingató résztvevőkZenekar: Dancs Ágnes, Garamvölgyi Anett, Benyó-Korcsmáros Réka

Ringató foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülök Kodály elvei alapján. Szeretettel várunk már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel. Aki maga is úgy érzi, fontos, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, bővíti a dalkincsét, vagy éppen gátlásainak feloldására vágyik egy közösségben, jöjjön el hozzánk! A Ringató alapítója, a módszer kidolgozója és vezetője: Gróh Ilona, zenepedagógus. További részletek a Ringató honlapján találhatóak.

Benyó-Korcsmáros Réka hivatásos Ringató foglalkozásvezető immár második alkalommal látogatott el Szilágysomlyóra, hogy a fiatal családosok életébe új énekeket és új játékokat hozzon. A program csodálatos hangulatban telt, kicsik és nagyok egyaránt élvezték. További különlegesség volt, hogy a foglalkozást ez alkalommal is zenekar kísérte. Közreműködött Dancs Ágnes (hegedű) és én, Garamvölgyi Anett (koboz, citera).

Nagy örömünkre most is szép számmal eljöttek az érdeklődők, programunk csodálatos hangulatban telt. Reméljük, még sok hasonló alkalom vár ránk. Egyéni és csoportos szinten egyaránt jelentősek ezek az események, hiszen jövőnk alapja az összetartó kis közösségekben, azon belül is a boldog családokban rejlik.