Jelenlegi hely

Üzenet Haza

/ Tóth-Bóna Boglárka /
toth.bona.boglarka képe
Március 13-án a Bethlen Gábor Kollégium dísztermében csodálatos élményben részesülhetett az, aki részt vett a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes előadásán.
VersCsapásCsapatCsapás1

Az együttes az "Üzenet Haza" című műsorukkal érkezett az iskola falai közé. Az előadást ingyen lehetett megnézni. A műsor mondanivalója, hogy magyarok között számunkra nem léteznek országhatárok. A határon kívül élő magyarok mindig Magyarországhoz fognak tartozni, hiszen egy a nyelvünk, a kultúránk, a múltunk, a jelenünk és a jövőnk. 

A táncos előadásban Márai Sándor, József Attila, Nagy László versei és írásai mentén adták át a közölni kívánt gondolatokat, érzéseket. A verseket Kovács Norbert színésztől hallhattuk. A táncosok zenéjét a Zagyva Banda és Koncz Gergely biztosította. A koreográfia Gyimesből indult és Szatmárban ért véget, ezzel is hangsúlyozva az előadás fő mondanivalóját. A műsorra a környékbeli településekről is érkeztek. A legkisebbektől kezdve az idősekig rengeteg magyar jelent meg. 

A fellépőket a Magyarlapádi Szórványkollégiumban vendégelték meg vacsorával. Az est végén a magyarlapádi fiatalokból álló Csegely zenekar és a Piros Pántlikás zenekar tagjai játszották el az ideérkező csapatnak a helyi dallamokat. Az est legszebb pillanata az volt, amikor a magyarlapádi zenészek és a Magyarországról érkezett zenekar együtt muzsikáltak és énekeltek. Hiszen lehet más országban élünk, de mégis egy a hazánk.