Jelenlegi hely

Vár az iskola!

Családi délelőtt a zselízi alapiskolában

/ Bíró Bernadett /
biro.bernadett képe
2024. április 5-én nyitotta meg kapuját a zselízi alapiskola azon érdeklődő szülők és gyerekek előtt, akik az iskolaválasztás évébe léptek.
Szülők és gyerekekMáté Anikó köszöntéseRákóczi Szövetség képviseletébenZenészek

Rendhagyónak nevezhető az esemény, mivel több éve már, hogy megrendezésre kerül. Ezen a napon betekintést nyerhetnek az érdeklődők az iskola működésébe, életébe. Az esemény megnyitóján Máté Anikó, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a legfontosabb tudnivalókat.           

Ezután a Rákóczi Szövetség képviseletében Fekete Dániel rövid beszédében elmondta, hogy a szövetség megalakulása óta szívén viseli a határon túli magyar iskolaválasztást, melyet több támogatás útján is kifejez. A családi délelőtt színvonalához is nagyban hozzájárult a támogatásuk.

A megnyitó után a IV.B osztályosok meseelőadása következett. A Lúdas Matyit jelenítették meg, mely sikerről tett tanúbizonyságot. Ezután Juhász-Bari Ildikó néptáncoktató táncba hívta nemcsak a kicsiket, de a szülőket is.                           ​

A táncos játszóház után Bakos Adrienn tankönyvszerkesztő egy szlovák nyelvű bemutató tanórára invitálta a leendő elsősöket, mely keretén bemutatta a szülőknek az általa kidolgozott új, hatékony oktatási módszertant, amelyet az iskola két éve vezetett be.

Utolsó programként az iskolaköteles óvodásokat az I. és II. osztályosok várták és fogadták egy játékos kézműves foglalkozásra. Itt mindenki lúddá válhatott és így jobban beleélhette magát Lúdas Matyi meséjébe. A gyerekek remekül érezték magukat.

Míg a kicsik alkottak, a szülők meghallgathatták Forró Éva gyógypedagógus és Simon Anikó iskolapszichológus szakmai előadását az iskolaérettségről. Máté Anikó igazgatónő a beiratkozás menetéről tájékoztatta a szülőket. Ismertette a beiratkozás időpontját, melyre mindenkit szeretettel várnak.