Jelenlegi hely

Versolvasó maraton Nagyszalontán

/ Patócs Júlia /
patocs.julia képe
Versolvasó maraton Nagyszalontán - Az Arany emlékév jegyében került megrendezésre április 11-én az a versolvasó-maraton, amelyet a Költészet Napja alkalmából álmodtak meg az irodalom-barátok.
Versolvasó maraton

A rendezvénynek a városi könyvtár adott otthont, ide várták mindazokat az érdeklődőket, akik szívesen bekapcsolódtak a programba, akár aktív résztvevőként is.

A megnyitó ünnepélyes perceiben a házigazdák nevében Tóth Zsuzsanna, a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket és mondta el az alkalomhoz illő, ünnepi, szívmelengető gondolatait.

A léleksimogató szavak a folytatásban megsokszorozódtak, hiszen Koszorús Erzsébet nyugalmazott magyar nyelv és irodalom tanárnő az esemény fontosságáról tartott érdekes, és szívhez szóló előadást.

A rendezvény második részében a versek kerültek előtérbe, hiszen több órás versolvasó maraton következett.

A program első órájában Rătean Imola és Kovács Erzsébet tanárnők közreműködésével a Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központi nagyszalontai kirendeltségének 10 tanulója olvasta fel a Családi Kör ismert sorait, majd a nyugdíjasok szavalták el a kedvenc Arany-költeményeiket.

Délben az Arany János Elméleti Líceum VII. B osztálya, Doszlop Andrea tanárnő ügyes tanítványai is bekapcsolódtak a maratonba, és számos ismert Arany művet olvastak fel, a jelenlévők nagy örömére.

A jó hangulatú rendezvény igazi kikapcsolódást jelentett minden irodalombarát számára, hiszen a versolvasó maraton keretében egy vidám délelőttöt tölthettek el a résztvevők a versek világában.