Jelenlegi hely

VIII. Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Nagyváradon

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Öltsétek föl az Isten fegyverzetét! (Ef 6, 11) mottóval szervezte meg 2017. június 10-én, Nagyváradon VIII. Egyházmegyei Ifjúsági Találkozóját a Római Katolikus Püspökség. A Szent László király tiszteletére szentelt évben több száz fiatal vett részt ezen a különleges eseményen.
Vonulás a SzékesegyházbaSzentmiseSzent László énekek előadása koboz kísérettelKözös tánc

VIII. Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Nagyváradon

Az összejövetel fő célja egyrészt az volt, hogy a fiatalokat közelebb vigyék Szent László alakjához, erényeihez, illetve ahhoz, hogy az ő példája aktuális és követendő minta napjainkban is, hiszen mindannyiunknak az a feladatunk, hogy építők legyünk és helyes értékrendhez igazítsuk az életünket. Tehát az együttlét nem csupán egymáshoz vitte közelebb a fiatalokat, hanem Istenhez is, illetve az ő útjaihoz.

  

Szilágysomlyóról összesen 15-en vettünk részt ezen a rendezvényen, és kivétel nélkül mindannyian csodásan éreztük magunkat, számos szép élménnyel, tapasztalattal és gondolattal gazdagodtunk. Én magam remélem, hogy nem kizárólag kaphattam, hanem adhattam is valamit a jelenlévő fiataloknak. A felvonulás, ünnepi szentmise, majd csapatjátékok után ugyanis lehetőségem volt a program kulturális műsorában való zenei bemutatkozásra. Ez alkalommal tematikához igazodva kobozkísérettel színesített középkori Szent László énekeket hallhatott tőlem a közönség.