Jelenlegi hely

A XIV. MEGiNT vendége volt a Fügevirág Néptánccsoport

/ Tóth Bence /
toth.bence képe
A Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozójára kapott meghívást a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Fügevirág Néptánccsoportja, amit 2023. március 3-4. között rendeztek meg.
Fügevirág a MEGiNT-enFügevirág a MEGiNT-enFügevirág a MEGiNT-enFügevirág a MEGiNT-en

A szombati gálaműsoron léptek fel a szilágysági táncokból összeállított koreográfiájukkal, de emellett sok más programra is lehetőséget biztosított maga a rendezvény, illetve a budapesti kirándulás.
A Fasori Evangélikus Gimnáziumban megrendezett találkozón meghallgathatták a Bazseva, és a Dalinda közös koncertjét, majd az estét egy fergeteges táncházzal zárták, ahol a MEGiNT-en résztvevő csoportok mulathattak együtt Nagy Albert, és zenekara muzsikájára. 

Az táncházban a táncoktatást a Fügevirág Néptánccsoport segítségével valósítottuk meg, a Nagyenyedhez közeli Magyarlapád táncaival ismerkedhettek a diákok. Az élmény autentikusságát az is fokozta, hogy a Kollégium magyarlapádi tanulója Kis Ágnes prímás is csatlakozott a zenekarhoz a Magyarlapádi oktatás erejéig.

A szombati napon a fellépés mellett egy rövid városnézésre is szakítottunk időt, valamint a kiválóan sikerült fellépés után a Hagyományok Háza táncházába is ellátogathattak a tanulók. Ezúton is köszönjük a támogatást a Hagyományok Házának.

A budapesti “turné” nem jöhetett volna létre a Fehér Megyei Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Bethlen Gábor Kollégium Alapítványa támogatása, és a Martin György Kulturális Egyesület meghívása nélkül. Köszönjünk mindannyiuknak, hogy lehetőséget biztosítottak a néptánccsoport tagjainak a felejthetetlen élmények megszerzésére.