Jelenlegi hely

Zarándoklat a dévai várba

Dávid Ferenc emlékzarándoklat

/ Virág Ádám /
virag.adam2023 képe
A Délnyugat-Erdélyi Unitárius Szórványegyházközség szervezésében, és a Magyar Unitárius Egyház valamint az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet közreműködésével került megrendezésre 2023. november 4-én immáron a 25. Dávid Ferenc emlékzarándoklat Déván.
Zarándokok a dévai várbanIlkei Lóránd unitáris lelkész köszönti a megjelenteketA koszorúzás pillanata a dévai várbanDávid Ferenc emlékhelye a dévai várban

A gyalogos zarándoklat immár 25. alkalommal kerül megrendezésre. A zarándokok déli 12 órakor gyülekeztek a vár alatti téren, ahonnan közösen indultak gyalogos zarándokútnak a vár legfelsőbb részébe. Ünnepi istentisztelet keretében megemlékeztek a vallás alapítójáról, és első püspökéről, Dávid Ferencről. Az istentiszteletet követően a várban megkoszorúzták az alapító püspök emlékhelyét, és gyertyát gyújtottak. A várból levonuló zarándokokat szeretetvendégségre várták a dévai Szórvány egyház központban, ahol a helyi közösség készült frissítővel a távolról érkező zarándokoknak. A baróti testvérgyülekezet számára külön vendégfogadással is készültek a házigazdák, akik a jó kapcsolat ápolása céljából külön megvendégelték a székelyföldről érkező hit testvéreiket. A zarándoklatot az MTVA is közvetíteni fogja a zarándoklatot követő második hét folyamán a Duna Televízió csatornáján.