Jelenlegi hely

Nagyszabású adománygyűjtő akciót szervez a HUM Magyar Polgárok Egyesülete

Összefogtak a szarajevói magyarok

/ Fülöp Dóra /
fulop.dora képe
A szarajevói magyarok még decemberben, karácsony alkalmából kezdtek jótékonysági akcióba, melynek célja, hogy a Bosznia-Hercegovinában élő, nélkülöző családok különböző adományokhoz jussanak. Az eredetileg karácsonyi felajánlásnak szánt adománygyűjtés végül nagyszabású akcióvá nőtte ki magát.
Adománygyűjtés a boszniai gyerekek javáraAdományok a magyar egyesületben

Tekintettel arra, hogy Szarajevóban – a pravoszláv hit miatt – a karácsonyi időszak egészen januárig elhúzódik, a december közepén indított kampány végét eredetileg is januárra terveztük.

A pár mondatban kiküldött gyors felhívás végül olyannyira nyitott fülekre talált, hogy Magyarország Bosznia-Hercegovinai Nagykövetsége, valamint a városban külszolgálatot teljesítő honfitársaink csatlakozásával számtalan segélycsomag gyűlt össze az egyesület helyiségében. Tekintettel arra, hogy a folyamat középpontjában mindvégig a gyermekek álltak, az összegyűjtött adományok legjelentősebb része gyermekruházatot, valamint játékokat tartalmaz, de olyan donátorok is szép számmal akadtak, akik tartós élelmiszerek vásárlásával járultak hozzá a humanitárius akcióhoz.

A pomozi.ba jótékonysági szervezettel történt egyeztetést követően jelenleg az adományok átválogatása zajlik, majd hamarosan megkezdődhet csomagjaink eljuttatása a rászoruló családokhoz. Amennyiben minden a terveknek megfelelően halad, segélycsomagjaink a Szerb Köztársaság, illetve a Föderáció területén élő, valamint Szarajevó környéki családokhoz egyaránt eljutnak majd.