Jelenlegi hely

"Száll a mese szájról, szájra..."

Mesemondó verseny Kőhalmon

/ Buchwald Patrícia /
buchwald.patricia képe
"A mese hosszú távon és szimbolikus úton hat - azon a módon, ahogy Seherezádé az Ezeregyéjszaka legszebb meséiben mondja: megkönnyíti a szívet, olyan porhanyóssá teszi, hogy az álom magvai könnyen kicsíráznak benne." /Kádár Annamária, mesepszichológus/
MesemondóDíjátadásVersenyzőkVersenyzők

November 22-én rendezték meg a III. „Száll a mese szájról, szájra…” mesemondó versenyt az Előkészítő-IV. osztályosok számára. Az eseménynek a református egyház Holland terme adott otthont. A versenyen 44 székelyruhás gyermek vett rész, melyre az Előkészítő-II. osztály mesével, a III.-IV. osztály mondával készült. A versenyzőket öt tagú zsűri értékelte, pontozta, és adta át a díjakat.

Az eseményre Kőhalomból, Homoróddarócról, Nagymohából, Olthévízről, Székelyzsomborról és Datkról érkeztek gyerekek, hogy elmondhassák meséiket, mondáikat társaiknak és a publikumnak.

A verseny célja többek között az olvasóvá nevelés, a verbális önkifejezés képességének fejlesztése, a személyiségfejlődés valamint az önmegvalósítás segítése.

Minden évfolyamon 3 gyermeket díjaztunk, akik oklevelet és egy-egy könyvet kaptak ajándékba. Azok a gyermekek sem szomorkodtak, akik nem értek el helyezést, hiszen a részvétel a fontos nem a győzelem. A segítőkész szülők szendvicseket készítettek, süteményt sütöttek, teát főztek erre az alkalomra, mellyel megvendégelték a versenyzőket. Minden gyermek jól érezte magát, és többen új barátokra tettek szert.