Jelenlegi hely

Adventi játszóház és nótaest Halmágyon

/ Bokor Csongor /
bokor.csongor képe
Az idei év Advent első vasárnapját megelőző szombat (november 28.) igazi közösségi ünnep volt a halmágyi evangélikus magyar közösség életében. A Fogarastól 18 km-re található evangélikus kis falu egyházi vezetőivel közösen szerveztük meg ezt az eseménydús napot, ahol kicsik és nagyok egyaránt vidáman, a közösségért önzetlenül tevékenykedve készültek az ünnepre.
munka közbenA férfi dalosok

A nap első felében a kicsiké volt a főszerep, akik az előzőleg a felnőttek által gondosan előkészített koszorúalapokat díszíthették fel ki segítséggel ki pedig segítség nélkül. Az közös éneklésekkel tarkított barkácsműhely mindvégig megvolt telve lélekkel. A gyerekek őszinte, kiváncsi, játékos munkakedve és a szülők átérezhető, önzetlen szeretete, mintha kiragadta volna ezt az eseményt és vele együtt az egész falut az egyre gyorsabban rohanó világ rideg valóságából.  

Este 6 órától egy másik esemény vette kezdetét. A helyszín és a hangulat nem változott, csupán a korosztály cserélődött ki. Bandi Attila lelkész úr nóta estet szervezett, megszólítva a falu idősebb generációit. A gyönyörűen csengő, ékes magyar népdalok és a múltidéző, néha szomorú hangvételű magyar hallgatók egyvelege megszólaltatva a halmágyi férfiak és asszonyok páratlan hangorgánumával, a közös éneklés szeretetét, a faluközösség összetartását elevenítette fel. A résztvevők egybehangzóan elhatározták, hogy ezentúl rendszeressé teszik a halmágyi nóta esteket.

A Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség Facebook oldalán a lelkészházaspár a következőt írta:

"Köszönjük az elismeréseket, Istené a dicsőség. Öröm volt ezeket az alkalmakat szervezni és osztozni a részvétel örömében. Hisszük és reméljük, hogy még sokszor megismételhetjük, és idén karácsonyig még lesz hasonló örömben részünk, és szeretnénk ha minél többen haza tudnának jönni!"