Jelenlegi hely

A Beiratkozási Program folytatódott Galántán és a járásban

Iskolakezdési ösztöndíjat osztottak a galántai járásbeli magyar iskolákban

/ Baranyai Kinga Anna /
baranyai.kinga.anna képe
A Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programja egy nagyszabású társadalmi összefogás eredménye, amely a magyarországi önkormányzatok, alapítványok, magánemberek és közéleti személyiségek adományaiból született- és születik meg minden évben.
Iskolakezdési ösztöndíjat osztottak a galántai járásbeli magyar iskolákbanIskolakezdési ösztöndíjat osztottak a galántai járásbeli magyar iskolákbanIskolakezdési ösztöndíjat osztottak a galántai járásbeli magyar iskolákbanIskolakezdési ösztöndíjat osztottak a galántai járásbeli magyar iskolákban

A jelképes 10 000 Forint összegű ösztöndíjat azok az első osztályos gyermekek és szülők vehették át, akik magyar iskolában kezdik meg az iskolaévet. Ezzel az ösztöndíjjal köszöni meg a Rákóczi Szövetség a szülőknek, hogy állást foglaltak a magyar iskolák mellett. Ez a választás nagyban elősegíti a felvidéki iskolák helyzetét, és hozzájárul a magyar kultúra továbbviteléhez Felvidéken.

Az ösztöndíjak kiosztásának lebonyolításában Galántán az iskolákkal karöltve a Galánta és Vidéke Társulás nyújtott segítő kezet. Köszönjük az együttműködést, és a kedves kulturális műsorokat, amelyeket a kisdiákok bevonásával szerveztek az iskolák!