Jelenlegi hely

Bemutatták Temesváron Réhon József Diákszerenád című regényét

/ Dani Bence /
dani.bence képe
2017. február 23-án a Temesvár-Józsefvárosi Római Katolikus Plébánia új épületében bemutatásra került Réhon József aradi szerző Diákszerenád című regénye.

Réhon József, a Diákszerenád c. regény szerzője

Réhon József, a Diákszerenád szerzője

Az eseményt nagy érdeklődés övezte, a plébánia tágas terme éppen csak, hogy képes volt befogadni a hallgatóságot. Szilvágyi Zsolt, a rendezvénynek helyszínt biztosító plébános örömmel köszöntötte a résztvevőket mint az est házigazdája. Ezt követően a bemutatásra váró regényt Tácsi Erika, a temesvári székhelyű Bartók Béla Vegyeskar vezetője méltatta. Külön érdekességnek számított, hogy mind Szilvágyi Zsolt plébános, mind Tácsi Erika közösségvezető egykoron a szerző tanítványai voltak.

Tácsi Erika, a Bartók Béla Vegyeskar vezetője méltatta a regényt

Tácsi Erika, a Bartók Béla Vegyeskar vezetője méltatta a regényt

A temesvári Bartók Béla Vegyeskar kórusművekkel köszöntötte a szerzőt. Az elhangzott darabok elmélyítették a nosztalgikus hangulatot, és közelebb hozták a bemutatott regény világát, amely részben Réhon József szerző személyes emlékeiből, részben a hallgatóság által is őrzött közös emlékezet klasszikus helyszíneiből, iskoláiból, tanári karaktereiből állt össze egységes alkotássá.

A temesvári Bartók Béla Vegyeskar fellépése

A temesvári Bartók Béla Vegyeskar fellépése

A szerző külön köszönetet mondott Fritz Mihály szegedi éremművésznek, aki baráti felkérés jegyében ismét színvonalas könyvborítót álmodott meg Réhon József nyugalmazott aradi kémiatanár legújabb regényéhez.

A Diákszerenád című regény borítóját Fritz Mihály szegedi művész alkotta meg

A Diákszerenád című regény borítóját Fritz Mihály szegedi szobrász-éremművész alkotta meg

A jó hangulatú, személyes megemlékezésekkel teli könyvbemutatót a plébánia által szervezett szeretetvendégség zárta.