Jelenlegi hely

Déván is bemutatták Földes László – Hobo – zenés kálváriáját

/ Koffol Gábor /
koffol.gabor képe
A Délnyugat-Erdélyi Unitárius Szórványegyházközség meghívásának eleget téve, Földes László, művésznevén Hobo, immáron a harmadik alkalommal látogatott el Dévára.
Földes László - HOBO - Halj meg és nagy leszel (fotó: Horváth Péter Gyula)Földes László - HOBO - Halj meg és nagy leszel (fotó: Horváth Péter Gyula)Földes László - HOBO - Halj meg és nagy leszel (fotó: Horváth Péter Gyula)Földes László - HOBO - Halj meg és nagy leszel (fotó: Horváth Péter Gyula)

Az október 27-én este 18 órától kezdődő előadáson a Kossuth-díjas művész a Budapesti Nemzeti Színház “Hallj meg, és nagy leszel” című produkcióját mutatta be. A 14 stációból álló zenés kálvária során a közönség Hobo életútját ismerhette meg, csecsemő korától egészen napjainkig.

A több mint hetven éves életút bemutatása során a művész megrendítő őszinteséggel mesélte el különböző életszakaszainak a történéseit, nehézségeit, de a pozitív emlékek is megjelenítődtek a színpadon. A dalok, versek és vallomások között megmutatkozik az előadó istenkeresése is, olykor fohászként, máskor meg válaszokat keresvén.

A közönség soraiban ülők többször is magukra ismerhettek egy-egy történetben, amikor úttörők, katonák voltak, vagy éppen fiatalként, családapaként kellett megállniuk a helyüket az akkori rendszer nehézségeivel szemben.

A több mint két és fél órás előadásra sokan voltak kíváncsiak, nemcsak Déváról, hanem Lupényból, Szászvárosból és más településekről is érkeztek. A műsor végén Koppándi-Benczédi Zoltán unitárius lelkész köszönetét fejezte ki az előadóművésznek, hogy újra megtisztelte a dévaiakat és ellátogatott hozzájuk.

Ezt követően a jelenlévők vastapssal köszönték meg, hogy nosztalgiázhattak, feleleveníthettek néhány kedves pillanatot és betekintést nyerhettek Hobo 70 éves életútjának történetébe.