Jelenlegi hely

Édesanyánkkal kéz a kézben - rendhagyó “testnevelés” óra Déván

/ Koffol Gábor /
koffol.gabor képe
Édesanyánkkal: Egészen különleges alkalomra került sor 2017. május 10-én délután a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban, amikor is a legkisebb diákok az édesanyjukkal közösen, testmozgással ünnepelték meg az Anyák napját. A rendhagyó óra alkalmával az előkészítő osztály diákjai ajándékokkal is kedveskedtek az édesanyáknak.
"Édesanyánkkal kéz a kézben"A gyerekek egy kis meglepetéssel is készültekKülönleges feladat az édesanyák számáraCsoportkép az Anyák napi foglalkozás után

A hagyományokhoz híven minden év május első vasárnapján az Anyák napját ünnepeljük, nem volt ez másképp a dévai Téglás Gábor iskolában sem. A diákok versekkel, rajzokkal, illetve különböző előadásokkal készültek az édesanyák számára, de az előkészítő osztályos diákok emellett egészen rendhagyó módon ünnepelték a jeles alkalmat.

Széll Bíborka, az előkészítő osztály tanítónője a délutáni foglalkozásra “vendégeket” hívott, mégpedig az anyukákat. A felkérésének eleget téve közösen szerveztük meg az anyák napi foglalkozást, amelyre szép számban érkeztek a kisdiákok és anyukák.

A közös bemelegítés előtt a gyerekek egy alkalomhoz illő versikével köszöntötték fel az édesanyákat, majd ezt követően különböző feladatokat, játékokat próbálhattak ki a gyerekek az édesanyjukkal együtt. A gyakorlatok során a gyerekek az anyukájukkal kéz a kézben kellett keresztül jussanak akadálypályákon, de volt olyan is, amikor a kisgyerekek segítették az édesanyákat. Jó volt látni, ahogyan az anyukák önfeledten játszanak a gyerekeikkel, teljesen beleélték magukat a feladatokba, és néha jobban is élvezték a különböző játékokat.

A foglalkozás végén a gyerekek egy meglepetéssel is készültek. A már előzőleg lerajzolt édesanya ábrázolások közül, az anyukáknak a saját arcképüket kellett megtalálniuk a rajzok között, majd egy kisebb ajándékot is kaptak gyermekeiktől.

Végezetül az osztályteremben közösen, egy uzsonnával koronáztuk meg ezt a vidám, örömteli napot.