Jelenlegi hely

Elindult az óvodás táncoktatás Bodrogközben

/ Veres Annamária /
veres.annamaria képe
Egy Kassai továbbképzés is hozhat meglepetéseket! - állapítottuk meg Sallai Erzsikével Kiskövesden a helyi magyar óvodában. Milyen érdekes az élet, mikor egy program összehoz a környékről azonos érdeklődésű embereket.Magán a képzésen nincs idő igazán beszélgetni, majd jön a Petőfi Program, ami egy újabb ajtót nyit a közös együttműködéshez. Így történt ez velem és a kiskövesdi óvónőkkel....

Már Bodrogközben is elindult az óvodás néptáncoktatás a szorgos szülők és a helyi óvónők kezdeményezésével. Nem is kellett ehhez más, mint egy továbbképzés Kassán, majd két hétre rá egy lelkes szülő megkeresése, mellyel már indulhatott is a móka-kacagás a gyerekekkel.

Azt mondják nincsenek véletlenek. Tehát nekem találkoznom kellett január elején Sallai Erzsikéékkel! Bizony kellett, mert ez a kis bodrogközi település épp most próbál magára találni. Megindult az együtt gondolkodás tervezgetés! Szívet melengetően jó ötletekkel álltak elém, amit igyekszem megvalósítani az itt tartózkodásom ideje alatt.

Január 19-én hangos volt a Magyar Óvoda Kiskövesden. Olyan ügyesen ropták a legkisebbek a táncot másfél órán keresztül, hogy már azt hittem nem is fáradnak el. Volt ott együtt visítozás, kacagás, népi gyermekjátékok, fogócska, mondóka tanulás....Olyan lelkes, csillogó szemű gyerkőcöket oktattam, hogy nem is akartam eljönni onnan. Oda is jött hozzám az egyik kislány a végén: ,, Ugye eljössz a jövő héten is? " ....Erre csak azt tudtam mondani, hogy MINDENKÉPP JÖVÖK!