Jelenlegi hely

Élő kövek Resicabányán

/ Kovács Ágnes /
kovacs.agnes képe
Lélekben és hitben megerősödve, „felépülve” távoztak a nézők az érmelléki fiatalokból álló Élő kövek keresztyén együttes resicabányai koncertjeiről. Az együttes neve a következő bibliai sorból ered: „Ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek fel lelki házzá.” (1Pt 2,5a)

Mike Pál magyarkéci lelkipásztor vezette együttes két alkalommal, április 9-én, szombaton este és április 10-én, vasárnap, az istentisztelet keretén belül szolgált a resicabányai Református Templomban. A koncertek igazi ökomenikus események voltak. A közönség soraiban a resicai református gyülekezet tagjai mellett helyi baptisták és katolikusok is felbukkantak, de a környező településekről is érkeztek nézők. A két eseményen összesen nyolcvanan vettek részt.

Az érmelléki fiatalok hitvallása szerint „a tálentumainkat, melyeket kaptuk, használnunk kell és sokszorosítani. Elsősorban Isten áldására és dicsőítésére, másodszor pedig szolgálnunk kell az emberek felé. [..]Úgy gondoljuk, hogy a zene sok gátat leküzdhet, és ezáltal közelebb juthatunk az emberek szívéhez.” Repertoárjukban egyaránt szerepelnek dinamikusabb, fiatalosabb énekek és lassabb, elmélyülésre lehetőséget adó dallamok is annak érdekében, hogy mindenkihez, fiatalokhoz és idősekhez egyaránt el tudják juttatni üzenetüket. A szombati alkalom öt kulcsszó köré épült: szeretet, gonosz, gyógyír, választás és helyreállítás. A vasárnapi esemény üzenete a Timóteushoz írt levélből származott, miszerint a szeretetben nincs félelem, az isteni szeretet kiűzi, legyőzi a félelmet.

A gyülekezet egyik idős tagja így foglalta össze az Élő kövek resicai koncertjét: „Minden harmóniában volt: a színek, a kivetítés, a szöveg és a zene is.”