Jelenlegi hely

Farsangi játszóház és szabad bál Szamosújváron

/ Medvegy Andrea /
medvegy.andrea képe
A Téka Művelődési Központ keretében minden pénteken játszóházat és táncházat tartunk óvodás és kisiskolás korosztály számára. Ez alkalommal a farsang volt a témánk.
gyerektáncházgyerektáncház6szabad bálszabad bál2

A jelmezes, táncos-zenés program sok kisgyermekes családnak nyújtott szórakozási lehetőséget, voltak köztük rendszeres részvevők, de sok új mulatni vágyó is eljött. Az évben eddig tanult játékok és táncok ismétlése után a jelmezeket csodáltuk meg. A farsangi fánkot elmajszolva pedig farsangi bábut égettünk. Olyan élmény volt ez a gyerekeknek, ami reméljük motivációként szolgál majd az elkövetkezendő alkalmakra is. A szamosújvári magyarság felnövekvő nemzedékének találkozási lehetőséget biztosítani mindig fontos feladat lesz.

Az esemény nem ért véget a gyermekek táncházával; élő zenés mulatságra vártuk a felnőtteket is. A zenét az Ördöngös Zenekar szolgáltatta, akik maguk is helyi, aktív táncos fiatalok. Hetekkel az esemény előtt szervezésbe kezdtünk Molnár Erika-Melinda foglalkozás vezető kollégámmal. A szamosújvári Kaláka Néptáncegyüttes fiatal táncosai és oktatóik, szamosújvárról elszámrazott néptánc-kedvelők és a Téka kötelékében működő lelkes felnőttek alkották a táncház közösségét. A szabad bálon a környékbeli mezőségi falvak zenei és táncos öröksége mellett megjelentek Kalotaszeg és Székelyföld táncrendjei is.

Ezek az alulról jövő kezdeményezések kivétel nélkül pozitív visszhangra találnak a Téka vezetőségének körében. Az ilyen együtt töltött alkalmak közösségkovácsoló hatása rövid és hosszú távon is megmutatkozik, ezért igyekszünk biztosítani a folytonosságukat.