Jelenlegi hely

Guzsalyas

Csak csajok

/ Lovász Zsófia /
lovasz.zsofia képe
Első alkalommal került megrendezésre a Guzsalyas – csak csajok mottóval hirdetett összejövetel Máramarosszigeten.
Büfé asztalSzorgos kezekGyerekekNyaklánc

A guzsalyas az a ház, ahol a leányok és az asszonyok összegyűltek, hogy a rájuk váró feladatokat, idénymunkákat közösen elvégezzék, így könnyítve az olykor unalmas munkák egyhangúságát. Ilyenkor volt alkalmuk az őket foglalkoztató témákat átbeszélni. Ennek formájára indítottuk Máramarosszigeten, a Hollósy Simon Művelődési Egylet székházában, a saját képünkre formált találkozóinkat.

A bevezető alkalomra tizenöt érdeklődő érkezett, voltak köztük leányok, kisgyermekes édesanyák, feleségek, két csecsemő, és egy gyermekét váró édesanya is – egyszóval csak "csajok".

A mi „idénymunkánk” ezúttal a gyöngyfűzés volt, kis, bogyó formájú nyakláncdíszt készítettünk. A módját mindenki könnyedén elsajátította, így volt időnk közben beszélgetni is. Receptek cseréltek gazdát, volt szó gyereknevelésről, és megosztottuk egymással azt, ami minket foglalkoztat.

Mikor már mindenkinek a nyakában lógott a keze munkája, nekiláttunk a büféasztalon lévő finomságok elfogyasztásának, közben pedig már együtt ötleteltünk a következő találkozók munkáiról és beszédtémáiról is. Így született meg a döntés, hogy a karácsony előtti alkalmainkat karácsonyfadísz, illetve mézeskalács készítésével és hagyományos díszítésével töltjük.

Összességében kötetlen, jóhangulatú estét töltöttünk együtt, csajos témákkal, nevetéssel, kézműveskedéssel.

Jövő alkalommal november 24-én találkozunk, ahová szívesen várjuk az új érdeklődőket!