Jelenlegi hely

„Kicsi Lili” Szkopjéba látogatott

/ Petrilla Gara Attila /
petrilla.gara.attila képe
Karafiáth Orsolya regénye, a Magyarországon 2012-ben megjelent Kicsi Lili immár a macedón olvasóközönség számára is elérhető. A könyvbemutatón a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete is képviseltette magát.
könyvbemutató, szeptember 23a "közönség"plakát

Az elsősorban költőnőként ismert Karafiáth Orsolya prózai alkotása megjelenésekor Magyarországon vegyes érzelmeket váltott ki a hazai olvasókból. Pár hónap múlva talán arról is beszélhetünk majd, a macedóniai közönség miként értékeli a regényt - a kényes témát feldolgozó cselekménnyel és nem mindennapi központozással együtt.

Az Ili Ili Kiadó által megjelentetett művet szeptember 23-án este mutatták be hivatalosan. Az apró szkopjei kávézó galériáját teljes egészében elfoglalta az érdeklődők tömege.

Ami az eseményt még érdekesebbé teszi, hogy maga az írónő is tiszteletét tette, s egy rövid beszélgetés keretében vázolta a mű születésének hátterét, a megírással kapcsolatos szándékokat, illetve válaszolt a felmerülő kérdésekre is.

A Teleház több mint tucatnyi tagjával részt vettünk a bemutatón, hiszen a magyar kortárs irodalom jelent meg aznap este – nem először, s remélhetőleg nem is utoljára – a macedón kultúrában.

A beszélgetés után lehetőségünk volt megvenni a kötetet, illetve dedikáltatni azt Karafiáth Orsolyával.