Jelenlegi hely

A Könyvtár Napja Arany János szellemében

/ Patócs Júlia /
patocs.julia képe
A Könyvtár Napja: A nagyszalontai könyvtárban többes jelentőséggel bíró találkozót tartottak. A Könyvtárosok Hete programsorozat keretében Arany János alakját idézték meg, a költő születésének bicentenáriuma apropóján, és egyúttal megünnepelték a szerzői jogok, és könyvek nemzetközi napját, valamint a könyvtárosok napját is.

A Könyvtár Napja

A Könyvtár Napján jelen volt a békéscsabai megyei könyvtár küldöttsége, a megyéből pedig Belényes, Brátka, Cséffa, Diószeg, Holód, Diófás, Tulka, Mihályfalva könyvtárosai, valamint a nagyváradi megyei könyvtár, és az olaszi református könyvtár vezetői.

A könyvtárosok megismerkedtek Nagyszalonta intézményével. Rugina Irén, a helyi könyvtár vezetője bemutatta Arany János életét és munkásságát, a költő verseiből Novăcescu Myra-Lynn diáklány olvasott fel néhányat, a jelenlévők megismerhették a Családi kört, és a Walesi bárdokat is román, illetve francia nyelven.

A délelőtt további részében a könyvtárvezetők meglátogatták az Arany emlékhelyeket, a múzeumot, az Arany portát, a szoborparkot.