Jelenlegi hely

Léván ünnepeltük a magyar költészet napját

/ Kertész Csilla /
kertesz.csilla képe
Ha magyar költészet, akkor minden magyarnak bevillannak nemzetünk költő: Ady Endre, József Attila, Petőfi Sándor, Arany János és még sok más neves költő. Felvidéken, Léván mi is megemlékeztünk róluk.

2016. április 11-én a gimnáziumban nem rendhagyó módon emlékeztünk nemzetünk gyöngyszemére, a magyar költészetre. A megszokott hétfő reggeli áhítatot követően a gyerekeken úrrá lett az izgatottság. A délelőtt folyamán először a diákok csapatokban irodalmi feladványokból álló kvízt töltöttek ki, majd a József Attila verseiből összeállított activityn bizonyították a tudásukat, mennyire ismerik egyik legnagyobb költőnk műveit. Az activity izgalmait fokozta a titkos küldetés feladata, amely során Sajó Sándor, Márai Sándor, Reviczky Gyula, Csontos Vilmos és más felvidéki  magyar költők, írók - nyomai után kutathattak a diákok.

A költészet napja iskolánkban  versmaratonnal zárult, ahol minden diák a kedvenc versét osztotta meg a többiekkel.

Az iskolai izgalmas költészet napi feladatok után délután a Csemadok verskaláka rendezvényen folytatódott az emlékezés. A versünnepén a résztvevők egészen este 8-ig olvastak fel verseket magyar költőktől.

A magyar költészet szárnyalás, boldogság, gyógyír, lélekbalzsam. A költészet válasz lehet az életre, sokszor találunk menedéket benne:

"A vers egy olyan titok, melyhez az olvasónak kell megkeresnie a kulcsot."