Jelenlegi hely

Népi Játékok - játékos könyvbemutató a Tékában

/ Medvegy Andrea /
medvegy.andrea képe
A Téka Művelődési Központ március 18-án, pénteken könyvbemutatót szervezett a Népi Játék című kiadványnak az alapítvány Lengyel Mária termében. A rendezvény mindenki számára nyitott volt, szép számban érkeztek az érdeklődő óvó- és tanítónők és a játszani vágyók.
Benkő Éva, Prezsmer BoglárkaRomániai Magyar Néptánc Egyesületa lelkes közönségjáték közben

A Romániai Magyar Néptáncszövetség kezdeményezése pozitív visszhangra talált Szamosújváron is Kolozsvár és Marosvásárhely mellett. A könyv, melyet Benkő Éva és Prezsmer Boglárka szerzőpáros mutatott be, az Oktatási segédjegyzet sorozat 3. köteteként jelent meg, 2 CD melléklettel, mely videó és audió anyagokat tartalmaz a játékgyűjtemény kiegészítéseként. 

Interaktív módon fedezhettük fel a főként pedagógusoknak szóló könyv tartalmát, Éva és Boglárka rendkívül gyakorlottan vezettek be minket a népi játékok módszertanába. Egy szerkezeti ismertetés után hamar magunk is kipróbálhattunk egy játékfűzést, ami összeszokott csapat lévén hamar élményszerűvé vált. 

A könyv különlegessége, hogy kizárólag erdélyi népi gyermekjátékokat tartalmaz, kerülve a műjátékokat. Egyedülálló gyűjtemény ez, mely a szerzők saját bevallása szerint a munkájuknak csak egy jelenlegi állomása. Forgassa mindenki szeretettel, aki gyermekekkel foglalkozik, vagy egyszerűen csak szeret játszani.