Jelenlegi hely

Óvodás táncház Nagykaposon

/ Veres Annamária /
veres.annamaria képe
Nagy volt az izgalom csütörtökön a Nagykaposi Magyar Óvodában. A süni csoport termében táncházhoz készülődtek a legkisebbek. Minden kislány piros kis szoknyában pörgött-forgott és kíváncsian várta a zenét..

2015.október 8-án megérkeztünk a Nagykaposi Magyar Óvodába, ahol már nagyon vártak bennünket. A süni csoport termében gyülekeztek a 3 - 5 éves gyerekek, és készülődtek a gyerektáncra. Nemcsak a kislányokon volt ott szoknya, még az óvonénik is felvettek a gyerekek kedvéért ilyen kiegészítőket.

A Csurbeláj (tagjai: Kondás Sándor - hegedű, Szilvási Tibor - harmonika, Nagy Zsuzsanna - ének) kísérete remeknek hangulatot teremtett. A táncházat a PSP ösztöndíjas Veres Annamária vezette. A kicsik az elején érdeklődve, de megszeppenve figyeltek, később bátran és vidáman ugráltak együtt a zenére. A kedvenc muzsika ,,Szervusz kedves barátom ..."  elhangzása után aztán önfeledten elindult az igazi tánc, és a végén már alig akarták abbahagyni a gyerekek a mulattságot!

Így aztán a nagy sikerre való tekintettel az óvoda igazgatónője, Jeckó Ildikó ígéretet tett, hogy minden hónapban egy alkalommal az óvodások kedvében szeretne járni, így rendszeressé szeretné tenni a magyar óvodás táncházat.