Jelenlegi hely

Szilágysomlyói sikerek a mérai Jagamas János Népdaléneklési Versenyen

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
A Romániai Magyar Dalosszövetség 2017. október 7-én, szombaton 10.00 órakor népdaléneklési versenyt szervezett Mérában (Kalotaszeg, Kolozs megye), a Református Egyházközség Tanácstermében 7 -18 éves gyermekek és fiatalok részére. Itt mi szilágyságiak is megmérettettük magunkat és boldogan írhatom, nagy sikereket értünk el.
Kalotaszegi mintákTanítványom, Kulcsár Cintia énekelCsoportkép Széman Rózsával és az énekes pacsirtákkalKolompok hangjait csodálva a mérai Bivalymúzeumban

2017 október 7. napján közel 50 tehetséges gyermek és fiatal szívvel-lélekkel teli éneke csendült fel a kalotaszegi Mérán, a Református Egyházközség Tanácstermében. A Romániai Magyar Dalosszövetség versenye egyben megemlékezés is volt Jagamas Jánosra (1913–1997), a kiváló zenetudósra, zeneszerzőre, főiskolai tanárra, ott, ahol éveken át kórust vezetett, népdalt gyűjtött és a Művelődési Otthont róla nevezték el. Úgy érzem, ennél szebben nem is lehetett volna felidézni emlékét, minthogy ilyen sok gyermek, fiatal, illetve kísérő szülő és tanár is dalra fakadt tiszteletére ezen a gyönyörű napon.

      

A szilágysomlyói lányok szorgalmas készülésének kiemelten szép eredménye lett: Tanítványom, Kulcsár Cintia 2. díjat nyert, míg a szintén somlyói kötődésű Szabó Anett 3. helyezést ért el. Mindkettejükre nagyon büszkék vagyunk. Szívből kívánom, hogy még sokáig daloljanak ilyen csodálatosan, sikeresen és boldogan! 

Utaztatásunkért és napunk szebbé tételéért köszönettel tartozunk Széman Rózsának, a Szederinda citeracsoport művészeti vezetőjének és páromnak, ifj. Erdei Jánosnak.