Jelenlegi hely

Adventi készülődés Fogarasföldön

/ Hollanda Tímea /
hollanda.timea képe
„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” (Márai Sándor)
Advent FogarasföldönAdvent FogarasföldönAdvent FogarasföldönAdvent Fogarasföldön

Bizonyára nincs. Ez november végén az égig érő fogarasi havasok északi lábánál élő magyarok körében is bebizonyosodott. Fogarason a református egyház, a helyi nőszövetség és a Petőfi Sándor Program közös szervezésében került sor az adventi koszorúk készítésére, egy szerdai napon, közvetlenül a rendszeresen megtartott biblia órát követően. Ekkor készült el a Magyar Ház, a gyülekezeti terem és a református templom koszorúja is. Erre az alkalomra a már előkészített koszorú alaphoz minden szorgos asszony otthonról hozott szebbnél szebb díszítőelemeket. Munkálkodásuk közben igazi ünnepi hangulat járta át az egész termet, melyet a közösség méterekkel arrébb az asszonyok keze alá dolgozó férfi tagjai is átéltek.

Halmágyon a tavaly bevezetett hagyománynak megfelelően idén is két napos volt az evangélikus gyülekezet vezetői által szervezett adventre készülő programsorozat. Első nap összegyűltek a gyerekek szülei és gondosan előkészítették a koszorúalapokat, berendezték a termet, hogy másnap az apróságok boldogan tudjanak alkotni. Huszonkét gyermek vett részt a meghitt és vidám eseményen, ahová másnap is elkísérték őket a felnőttek, ugyanis nem titkolt célja ezeknek az alkalmaknak, hogy a fiatalabb szülő-generációt is megszólítsák, ez által bevonják a gyülekezet közösségébe. Fontos, hogy a felnőttek gyerekeikkel együtt barkácsoljanak, együtt töltsék el ezt az időt.