Jelenlegi hely

Családosok délutánja

/ Szedlák Katalin /
szedlak.katalin képe
Közel fél évvel ezelőtt egy kora őszi délutánon született az ötlet, hogy legyen a lupényi középkorú, családos korosztálynak is egy rendszeres kikapcsolódási programja. A közös megegyezéssel útjára indult ötlet azóta hétről-hétre megvalósul, egyre nagyobb sikereknek örvendve.
A fiúkJáték közben

A lupényi magyar közösségnek egy részével minden kedden összegyűlünk – többnyire középkorú, vagy fiatal házastársak, akik alkalmanként a gyerekeket is hozzák – és kicsit kikapcsolódunk, beszélgetünk, magyar zenét hallgatunk, zsíros kenyeret eszünk, asztaliteniszezünk, társasjátékozunk. Hiánypótló tevékenységi körről beszélünk, hiszen azoknak a házaspároknak, középkorúaknak, akik már „kinőtték” a hétvégi bulik vagy összejövetelek adta lehetőségeket, azoknak újfajta élményben lehet részük. A magyar közösség hálás, ha bármilyen szerveződés alakul, melyhez bárki bátran csatlakozhat.

Fél év tapasztalatai után bizakodóak vagyunk, és reméljünk, ez kör hétről-hétre csak bővülni fog, egy biztos pontot jelentve a munkanapok utáni közös élmény, beszélgetés, sportolás, kikapcsolódás lehetőségével kecsegtetve.