Jelenlegi hely

Előadás a Petőfi Sándor Programról a csíkszeredai középiskolásoknak

/ Hock Judit /
hock.judit képe
2017. május 5-én a csíkszeredai Kós Károly Gimnázium 12. évfolyamának tartottam előadást a Petőfi és Kőrösi Csoma Sándor Programokkal kapcsolatban.
a hallgatósága líceum 12. évfolyamának osztálya

A tájékoztató megtartására a végzős tanulók osztályfőnöke, Márton Ildikó kért fel, hogy a Líceum diákjai megismerhessék a Nemzetpolitikai Államtitkárság által támogatott programokat. Az előadást a Csíkszeredai Főkonzulátus  Külgazdasági attaséjával, Lázár Zoltánnal közösen szerveztük meg, aki a fiatal külhoni vállalkozók és családi vállalkozások lehetőségeit mutatta be. Továbbá kommunikációs- és előadás-technikai tanácsokkal látta el a diákokat, amelyeket nemcsak a gazdasági életben tudnak kamatoztatni, hanem a májusban soron következő szóbeli vizsgáik során is alkalmazhatnak.

Előadásomban törekedtem a Kőrösi és Petőfi Programokról egy átfogó képet nyújtani az érettségi előtt álló tanulók számára, akik közül többen értesültek már ezen pályázati lehetőségekről. Az osztály számára azért is volt rendkívül érdekes a Program, mert művészeti tantárgyakat tanulnak, sok zenésze, táncosa van a közösségnek.

Az előadásokat követően egy tréning feladatot adtunk a tanulók számára, akik élethelyzetük erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, veszélyeit bontották ki nekünk, és önmaguk számára. Úgy érzem, sikerült az osztály valamennyi tagját bevonni a programba, amely egy jó hangulatú délelőttként marad meg mindenki számára.