Jelenlegi hely

Húsvétra hangolódtunk

Szilágysomlyón így telt az ünnep

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Idén is különleges programokkal érkezett el hozzánk a Húsvét. Lelkünket, otthonunkat és szívünket egyaránt felkészíthettük az egyházi év egyik legfontosabb és legszebb ünnepére.
Virágvasárnapi szentelt barkaRomán János nagybányai esperesA felnőtteknek hirdetett lelki nap résztvevőiHúsvéti kézműves foglalkozás fiatal családosoknak

Feketevasárnapot megelőző pénteken és szombaton, március 16-án és 17-én lelkigyakorlatoknak adott otthont a Szilágysomlyói Római Katolikus Közösségi Ház. Ezekben a napokban Román János nagybányai esperes, a Szentháromság templom plébánosa látogatott el hozzánk, hogy előadásai által segítsen magunkba nézni és jobban megélni hitünket. Pénteken az ifjúság, szombaton közösségünk felnőtt tagjai vehettek részt egy-egy izgalmas és interaktív lelki programon.

Lelkünk felkészítése után otthonunk díszítése következett. március 21-én délután a Római Katolikus Plébánia és a "Csillogó Mosoly" Egyesület közös szervezésében kézműves foglalkozást tartottunk a Közösségi Házban, ahol Húsvéti ajtódekorációkat készítettünk. A foglalkozást ismét Csóka Erzsébet Mónika vezette, Bokor Ildikó és Dorin pedig a helyi üzletükből felajánlott alapanyagokkal támogatták programunk megvalósulását. 

     

Nagy élmény volt számomra, hogy idén Virágvasárnap is az Orosz Zoltán által vezetett Báthory István római katolikus kórussal teljesíthettem zenei szolgálatot a délelőtti szentmise ideje alatt, majd délután a templom körül megtartott keresztúton kobozzal kísérve énekeltem el a "Lehullott a Jézus vére c. népének dallamára írt Passiómat. Hiszem, hogy úgy igazi az ünnep, ha közösségben éljük meg azt.