Jelenlegi hely

Iskolánk Nagy könyve vetélkedő Felsőszeliben

/ Baranyai Kinga Anna /
baranyai.kinga.anna képe
Iskolánk Nagy könyve: 2017. május 19-én rendezték meg hatodik alkalommal a vetélkedőt Felsőszeliben, a Széchenyi István Alapiskolában.
Iskolánk Nagy könyve vetélkedő FelsőszelibenIskolánk Nagy könyve vetélkedő FelsőszelibenIskolánk Nagy könyve vetélkedő FelsőszelibenIskolánk Nagy könyve vetélkedő Felsőszeliben

Az Iskolánk Nagy könyve vetélkedő célja alapvetően az olvasás megszerettetése volt a gyerekekkel, játékos formában, továbbá az, hogy csapattá kovácsolja őket.  A nagyszabású verseny során a felső tagozatos osztályoknak egy-egy kiválasztott szépirodalmi alkotást kellett feldolgozniuk, plakátot- és prezentációt készíteni, majd egy színpadi darabbal megjeleníteni.

A vetélkedőre az osztályok nagyon sokat készültek, ami meg is látszott az elkészült munkákon, és a jókedvvel és örömmel előadott jeleneteken. A nyertes osztály könyvajándékok mellett egy ajándék kirándulást is nyert.

Ez a kezdeményezés nagyon jól mutatja, hogy hogyan lehet a gyerekeket játékos formában motiválni az olvasásra. Az előadások határozottan kedvet adnak arra, hogy elolvassunk, vagy újraolvassunk könyveket, ezúton köszönöm a felkészítő pedagógusok munkáját, és remélem, hogy sok hasonló kreatív program indul el a közeljövőben.