Jelenlegi hely

Játszóház a Teleházban

/ Tancsik Richárd /
tancsik.richard képe
Örömmel jelenthetjük, októberben Macedóniában elindult a gyermekeknek szóló játszóház. A játszóház foglalkozásait Gyurina Zsuzsanna tartja. A zenés és játékos programok nagy sikert arattak a gyermekek és szüleik körében.

Október 15-én gyermekek nevetése járta át a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetét. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy újabb álom valósult meg: beindult a hétvégi játszóház Szkopje városában.   

Az első foglalkozáson 10 gyermek vett részt. Megismerkedtek a magyar kultúrában oly népszerű játékokkal és gyermekdalokkal.

A gyermekek őszinte kacarászása is bizonyította, hogy élvezték a 2 órás rendezvényt. A gyermekek a játékok mellett a magyar nyelvvel is elkezdtek ismerkedni. A szülőket büszkeség töltötte el, hogy gyermekeik lelkesen és örömmel fogadták a programot.

Említésre méltó, hogy több, a magyar órákon résztvevő tanulónk is elhozta gyermekét, hogy még fiatal gyermekként megismerkedjen a magyar nyelvvel és kultúrával.

A játszóházi programokat Gyurina Zsuzsanna, zeneművész tartja. A gyermekek fáradtan, de lelkesen végig csinálták a feladatokat.

A játszóház végén a szülök és a foglalkozás vezetője megegyeztek, rendszeresítik a programot. Így örömmel jelenthetjük be, a Teleház szolgáltatásaiba bekerült a Játszóház.

Végül pedig egy idézettel szeretném zárni a sorokat, mert az ott átélteket elmondani nem, csupán átélni lehet.

"A gyermekkor időtlen időktől fogva mindenkor a népmesék, legendák, tündérhistóriák kora volt, mert minden egészséges fiatalban ösztönös és tiszta szeretet él a fantasztikus, csodálatos, mesés történetek iránt." (Lyman Frank Baum)