Jelenlegi hely

Karácsonyi Háztáji Vásár Nagykaposon

„Helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem” erdélyi mottóval került újra megrendezésre az nagykaposi Háztáji Vásár

/ Ádámosy Gábor /
adamosy.gabor képe
December 15-én 10-14 óra között zajlott a nagykaposi háztáji karácsonyi vásár, amely betlehemi előadással, gyermekjátékokkal, pálinka- és borkostolóval, kézműves tevékenységekkel és közös karácsonyfa díszítéssel volt megfűszerezve.
DíszhalomHarangdíszCserkészjátékBetlehemi előadás

Szombaton kellemes csípős időre ébredve már reggel 8:30-tól elkezdődött a készülődés a Magyar Közösségi Ház hátsó udvarán és a nagytermében. 9 órakor már főtt a gyümölcs- és a fekete tea, hogy a fázó, kint álldogáló árusok megmelegedjenek később tőle. Ekkorra már a cserkészcsapat tagjai is megérkeztek, és elkezdték előkészíteni a kellékeket a karácsonyfadísz-készítéséhez. Ez alatt a hátsó udvaron a vásárpadok már egyre zsúfoltabbá váltak a kirakott házi termékektől.

10:00 órakor Ilkó Diószegi Mónika nyitotta meg a rendezvényt köszöntő szavakkal, ez után a Kisgéresi Alapiskola diákjai adtak elő egy betlehemi kis színdarabot a nagyteremben. Rögtön ez után megkezdődtek a kézműves tevékenységek, ahol több, mint húsz gyermek készíthetett karácsonyfa-díszeket Jakab Krisztina és Tóth-Kozma Katalin vezetésével, majd cserkész gyermekjátékokkal pörgettük a hangulatot, amit ketten vezettünk Tóth-Kozma Katalinnal.

Az udvaron zajló vásárban díszek és ékszerek mellett sok házi élelmiszert (sajtot, húskészítményt, édességet) és italokat (bort, pálinkát) is lehetett vásárolni, illetve csere-bere börze is volt, ahol többen hoztak otthonról nem használt ruhákat vagy más termékeket, és azokat elcserélhették vagy eladhatták.

A Háztáji Vásárnapot ismét a Nagykapos és Vidéke Társulás szervezte 2018-ban most utolsó alkalommal.