Jelenlegi hely

Kerti munkák a gyulafehérvári magyar óvodának

/ Zödös Szabolcs /
zodos.szabolcs képe
Megérkezésünket követően nem sokkal volt alkalmunk segíteni a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Líceumhoz tartozó óvodának, ahol idő és segítség hiányában elmaradtak az óvoda udvar szépítésével, rendbe tételével! Ezért feleségemmel és három gyermekemmel felajánlottuk segítségünket és belefogtunk a kertészkedésbe egy szép napsütötte reggelen.
fűnyírás az udvarona rózsák metszésegyomlálás az ágyásokbanaprócska segítségek

Szeptember 7-én a délelőtti órákban érkeztünk meg  a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Líceumhoz tartozó óvodához, amit korábban már volt alkalmunk megismerni .

 A magyar szülők kérésére létrehozott – Káritász magánóvoda létszáma a kezdeti tizen-egynéhány gyerekről 33-ra emelkedett (két óvónő alkalmazását téve lehetővé), elérve négy év alatt a mai 45-ös létszámot. Jelenleg két óvónő és egy dada neveli, tanítja magyarul a gyerekeket. A feleségem az óvodában fog önkéntes munkát végezni, és itt fog a legkisebb gyermekem is hozzá kezdeni az óvodai beszoktatáshoz. A két fiam majd a Líceum tanulói lesznek (6. osztály, illetve az iskola-előkészítő óvoda), ezáltal is növelve a magyar lélekszámot!

Az óvoda pedagógusok idő és segítség hiányában nem tudtak időt szakítani az udvar rendbe tételére. A legtöbb szülő dolgozik, elfoglalt, a fűnyírást is egyetlen apuka szokta elvállalni. Ezért úgy döntöttünk, hogy örömmel felajánljuk segítségünket! 

A kerti munkák többnyire fűnyírásból, gyomlálásból és rózsametszésből álltak, melyben gyermekeim is buzgón segítettek. Nagy szeretetben aprócska kezekkel az apróságoknak.

A szeptember 12-én, 11 órakor kezdődő tanévnyitó ünnepségen már a megszépült udvar várja a kis ovisokat, a szülőket és hozzátartozóikat.

Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen apró munkával ekkora örömet tudtunk szerezni!