Jelenlegi hely

Magyaróra Macedóniában

/ Tancsik Richárd /
tancsik.richard képe
Az évnyitóval egybekötve szeptember 1-én Macedóniában ismét elindult a magyaróra, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetében. A találkozón több érdeklődő is jelen volt. A jelenlévők megismerték az éves terveket és a tanórák menetét is. Az első órára szeptember 4-én került sor.
Évnyitó a TeleházbanSutus József, a Teleház elnökeTancsik Richárd ösztöndíjasÉvnyitó a Teleházban

Az idei évben immár negyedik alkalommal találkozott a Teleház tagsága, hogy szeptember 1-jével elinduljon a magyar nyelvi képzés. A jelenlévőket Sutus József, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének elnöke köszöntötte, aki ismertette az éves tervet, és sikeres munkát kívánt a megjelent régi és új tanulóknak. A megnyitón Tancsik Richárd, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, aki a magyarórákon tanítani fog, üdvözölte a leendő tanulókat. Elmondta a tervezett munkamenetet és a sikeres együttműködés jegyében megnyitotta a tanévet.

A jelenlévők, akik elsősorban aktív felnőttek, igényeinek figyelembevételével meghatározták az órák kezdését. Elsősorban az esti időszakban valósul meg az oktatás, mivel a tanulók kötelezettségei egész napos elfoglaltságot jelentenek. A jelenlevő több, mint 15 fő örömmel fogadta el a tanórákra vonatkozó tervet.

Haladó és kezdő csoportokban valósul meg a magyar nyelv oktatása, hétfőtől-péntekig este 19 és 20 órai kezdéssel.

Az első magyaróra szeptember 4-én, hétfőn került megrendezésre a haladók csoportjában.