Jelenlegi hely

Nyelvtanfolyam a „Magyar Szó”-ban

Megkezdődött a nyelvtanfolyam a bosznia-hercegovinai magyarok egyesületében

/ Fekete Tamás /
fekete.tamas képe
Hétfőn, szeptember 10-én kezdetét vette a magyar nyelvtanfolyam a bosznia-hercegovinai, Banja Luka-i „Magyar Szó” egyesületben. A régi tagok mellett sok új érdeklődő is megjelent.
Az ösztöndíjas Fekete TamásAz óra kezdeteÓra közbenA tanulni vágyók

Banja Lukán a kis létszámú csapat összetart. Nekik nagyon fontos a hagyományaik és a nyelvük megőrzése. Az egyesület nagy része rendelkezik magyar felmenőkkel, a nyelvtanfolyamra jelentkezők között viszont vannak olyan emberek, akiket egyszerűen csak érdekel a magyar nyelv és kultúra. Ez sikernek könyvelhető el, mivel nem csak a magyarság megmaradásában segít az egyesület, valamint a Petőfi Sándor Program, hanem nyelvünk és kultúránk másokkal való megismertetésében és népszerűsítésében is.

Jó hangulatban indult a tanfolyam. 22 tanulni vágyó jelentkezett az első napon. Már az első órán sokat tanultak az új tagok, a régiek viszont felelevenítették eddigi tudásukat. Kezdő és haladó szinten is lehetőségük van a jelentkezőknek a tanulásra. Az órákat az idei Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa Fekete Tamás tartja a „kisebbségek termében”.

Jó kezdés után, még jobb folytatást, és sok magyar beszédet remél mindenki, a csapat is, és az ösztöndíjas is.