Jelenlegi hely

A Temesvári Magyar Napok önkéntesei

/ Varga László Mátyás /
varga.laszlo.matyas képe
Szeptember 30. és október 2. között Temesvár szívében, az Opera téren és környékén több ezren vettek részt a Temesvári Magyar Napokon. A hétvége sikeréhez nélkülözhetetlen volt a több tucat önkéntes segítsége.
AgyagozásÖnkéntesekkukoricaGyerekbirodalom

A középiskolásoktól a felnőttekig, temesváriaktól a kolozsváriakig, a diákoktól a tanárokig, a barantásoktól a néptáncosokig mindenkinek szeretnék köszönetet mondani az egész héten nyújtott támogatásukért, közreműködésükért és önzetlen segítségükért!

Szombaton a Temesvári Magyar Játszó- és Alkotóház programkínálatával megtöltötte érdeklődőkkel a Delamarina utcában található gyermekbirodalmat. Többek között zoknilovat, gyöngyös karkötőt, szalvétadíszeket vagy éppen tulipános kulcstartót készíthettek a gyerekek.

"Zenedoboz" a gyermekbirodalomban

"Zenedoboz" a gyermekbirodalomban.

 

Látványos baranta bemutatókat láthattunk a Losonczy István a Hagyományőrző- és a Déli tüzek őrzői Egyesületek szervezésében. A bemutatók után a látogatóknak lehetőségük nyílt megmérettetniük magukat a harcnemekben.

Íjászat a barantásokkal

Íjászat a barantásokkal.

Az összes helyszín berendezését önkéntesek végezték, főleg középiskolás és egyetemista csapatok, akik elsőnek érkeztek, s utoljára mentek haza, hogy zökkenőmentesen tudjon a program haladni.

A jókedvű önkéntesek

Jókedvű önkéntesek.