Jelenlegi hely

A vívósporttal ismerkedtek a dévai gyerekek

/ Tompos Krisztina /
tompos.krisztina képe
Október utolsó hétvégéjén a vívás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a Szent Ferenc Alapítványnál.
Az edzés fontos része a bemelegítésAz alapmozdulatok elsajátításaKérdésekben nem volt hiányHa lesz még ilyen lehetőség, a lányok biztosan ott lesznek

Csontos Gergely, a komlói Villa Complov Sport Club vívóedzője péntek este érkezett Dévára, és szombattól vasárnapig három edzést tartott az érdeklődő diákok számára. Sok gyermeket vonzott ez a program, hiszen a legtöbben eddig legfeljebb a televízió képernyőjén találkoztak a vívósporttal, és most nemcsak, hogy egy hozzáértőtől hallhattak róla, de a gyakorlatban is kipróbálhatták. Az első alkalommal Csontos Gergely röviden ismertette a sport történetét, az alapszabályokat, és a különféle fegyvernemeket. Ezután, mint egy rendes edzésen, következett a bemelegítés, majd az alapmozdulatok elsajátítása. A második alkalommal, szombat délután a diákok magukra ölthették a védőfelszerelést, és abban próbálhatták ki a megismert támadó- és védekező technikákat. Végül vasárnap délután, a záró foglalkozáson még egy kisebb háziverseny is kialakult a résztvevő gyerekek között.

Csontos Gergely tavaly Komlón ismerkedett meg Böjte Csabával, ekkor jött az ötlet a dévai ház meglátogatására. Előzetes egyeztetés után sikerült megszervezni ezt az első alkalmat, és tervei szerint többször vissza fog még térni a diákokhoz. Ilyen rövid idő természetesen nem elegendő ahhoz, hogy alaposan elmélyedjenek a sportágban, de ennek köszönhetően az Alapítványnál lakó gyerekek megismerkedhetnek egy olyan mozgásformával, amivel valószínűleg másképp nem találkozhattak volna. Emellett talán lesz lehetőség a folytatásra is. Csontos Gergely tervezi, hogy nyáron egy tábor keretében Komlón is vendégül látja a vívás iránt érdeklődő dévai gyerekeket.